Pyhän Nikolauksen joulumarkkinat 8.12.2018

Monet haaveilevat vanhan ajan joulusta. Nykyaikana joulusta on tullut kulutusjuhlaa, ja joulun sanoman lisäksi jalkoihin on jäänyt tunnelmallinen joulu. Säkylä-Köyliön seurakunta seurakunta haluaa tarjota mahdollisuuden kokea vanhan ajan joulutunnelmaa Pyhän Nikolauksen Joulumarkkinoilla. Markkinoilla voit kokea joulun kaikilla aisteilla: Piparin tuoksua, kynttilöiden luomaa valoa, ihmisten luomaa lämpöä, jouluherkkujen makua, musiikin sulosointuja. Tämä kaikki tapahtuu kiireettömässä tunnelmassa joulun todellista sanomaa kunnioittaen.

Tarjoamme teille mahdollisuutta osallistua markkinoille myyjänä.

Myyntipaikat ja paikkamaksut:

Myyntituotteiden tulee olla markkinoiden hengen mukaisia. Myyntikojut järjestetään kirkkoaukiolle kojukartan mukaisesti.

Kojuhinnat:
Seurakunnan koju (2x2m²)
Yhdistykset/Yksityiset 40¤, Yritykset 50 ¤. Kojuissa valmiiksi vedettynä sähköt.

Oman kojun paikka
Yhdistykset/Yksityiset 30¤, Yritykset 40¤. Paikkamaksu kerätään markkinoiden alussa.

Huom! Jos sitova ilmoittautuminen perutaan, veloitamme toimisto- ja käsittelykuluina 10 ¤.

Myyntikojut
Myyjillä on mahdollisuus vuokrata seurakunnan kojuja tai tuoda omia kojuja. Omien kojujen on oltava ulkonäöllisesti markkinoiden henkeen sopivia. Seurakunnalta vuokrattavat kojut ovat samankaltaisia kuin Turun keskiaikaisilla markkinoilla käytettävät kojut. Kojuissa on katto, seinät sekä myyntipöytä. Kojuun saa kiinnittää pienillä nauloilla tai narulla/rautalankalla koristeita tai myyntiartikkeleita. Kojun katon poikkipuuhun voi ripustaa esim.tuotteita. Kojuissa ei saa näkyä muovia tai metallia.

Kojuja on tarkoitus somistaa jouluntunnelmaan sopivaksi. Kojun voi somistaa mielikuvitusta käyttäen, mutta menneen ajan henkeen sopivasti. Soveltuvia materiaaleja ovat mm: Havut, havuköynnökset, taljat, säkkikankaat, huovat, oljet, paalit, paju, puu ja lauta, ryijyt ja raanut. Koju ei ole koju, jollei siinä ole seiniä ja kattoa. Huomioikaa myös kojujen ulkopuolinen taustatila. Sinne ei saa kasata laatikoita tms. Jalkojen alle kannatta sijoittaa esim. havuja, styroxlevy tai puutarharalleja lämpöeristeeksi. Kirkkoaukion yleisvalaistus tuo jonkin verran valoa, mutta lyhdyt ja öljylamput valaisevat ja luovat tunnelmaa, kun hämärä laskeutuu. Kulmapaikoilla ja omissa kojuissa lyhtyjä voi ripustaa myös kojun ulkopuolelle, mutta paloturvallisuudesta on syytä huolehtia. Kojupaikka tulee markkinoiden jälkeen jättää siistiksi. Markkinoiden jälkeen naulat pitää olla korjattu pois.

Myyntikojujen nimet
Kaikilla kojuilla tulee olla siisti, selkeästi luettava nimikyltti (suosituskoko n. 40x60 cm), joka kiinnitetään kojun etulautaan. Kyltiksi ei kelpaa mikään paperilappu. Seurakunnan kojuissa on nimikyltti valmiina.

Myyntikojujen pystytys ja purku
Myyntikojujen pystyttämisen ja somistamisen saa aloittaa 8.12 kello 09.00. Kojujen tulee olla valmiina klo 12.00. Kojujen purkamisen saa aloittaa vasta markkinoiden loputtua, klo 18.00.

Arpajaiset
Oikeus järjestää pienarpajaisia on kotimaisella rekisteröidyllä yhdistyksellä, itsenäisellä säätiöllä tai muulla sellaisella yhteisöllä, jolla on hyväntekeväisyys- tai muu aatteellinen tarkoitus. Yksityishenkilöt eivät voi järjestää arpajaisia.

Pienarpajaisten järjestäminen on sallittu ilman erillistä lupaa mikäli arpojen yhteenlaskettu myyntihinta ei ylitä 2000 ¤ ja voittojen yhteenlaskettu arvo on vähintään 35% arpojen yhteenlasketusta myyntihinnasta. Pienimmän voiton arvon on oltava vähintään yhtä suuri kuin arvan hinta. Edellytämme, että palkinnot ovat menneen ajan henkeen sopivia. Palkinnot tulee voida lunastaa heti! Lista-arvat ovat kiellettyjä! Arpajaislaki säätää myös, että arpojan myynti on sallittua vain myynnille luvallisella alueella. Arpoja saa myydä vain omassa myyntikojussa, ei sen ulkopuolella eikä myynnistä saa aiheutua liikaa meteliä.

Kahviot ja ruokatuotteet
Seurakunta järjestää markkina-alueella kahvion sekä makkaran myyntiä. Markkinoille on varattu myyjille ja esiintyjille oma wc. Samoin kuin oma "bagstage" jossa on kahvia tarjolla. Muut markkinoiden myyjät eivät saa harjoittaa kahvilatoimintaa.

Siivous
Markkina alueelle on sijoitettu roskapönttöjä sekajätteelle. Roskalava on varattu erikseen havuille ja sekajätteelle. Edellytämme kaikkia noudattamaan huolellisuutta roskien lajittelussa. Havut, risut ja oksat vain niille varatulle lavalle. Kokonaiset kuuset on pilkottava. Pahvilaatikot on lytistettävä ja vietävä sekajätelavalle. Suuria jätemääriä, esim. Styroxlevyt ja -laatikot, lautatavara, ei saa jättää markkina-alueelle eikä viedä lavoille. Jätemaksut nostattavat myös kojuvuokria. Roskalavan paikka on merkitty kojukarttaan.

WC
Markkina-alueelta löytyy WC-tiloja.

Markkinoiden ohjelma
Kello 13.00 kirkon kellot avaavat soitollaan Joulumarkkinat. Tämän jälkeen kuoro esiintyy.

Markkinoilla esiintyy tasatunnein erilaisia musiikkiryhmiä jouluisissa tunnelmissa ja jopa Nikolaus on paikalla. Myös taikuri esiintyy.

Musiikkiesitysten ja myyntikojujen lisäksi markkinoilla on monenmoista nähtävää, esimerkiksi erilaisia kädentaitoja ja höyrytraktori joka antaa kyyditystä lapsille.
 
  (*=Tieto vaaditaan)
(!=Tieto vahvistetaan)
Pyhän Nikolauksen joulumarkkinat 2018
   
Kuvaus: Hakeminen markkinoille myyjänä
Alkaa: 08.12.2018 klo 13:00
Loppuu: 08.12.2018 klo 18:00
Sijainti: Pappilan ympäristö, Säkylä
Etunimi
*
Sukunimi
*
Lähiosoite
*
Postinumero
*
Postitoimipaikka
*
Sähköpostiosoite
*
Puhelinnumero
*
Otatko seurakunnan kojun vai tuotko oman?
* otan seurakunnan kojun
tuon oman kojun
Kysyttävää/ilmoitettavaa
 
 
Tule mukaan tekemään ikimuistoiset markkinat yhdessä seurakunnan kanssa!